Pentru Îngrijitoare

Schimbarea lenjeriei de pat

Îți vom arăta tehnica schimbării lenjeriei de pat, punând accent pe elementul cel mai dificil, şi anume schimbarea cearşafului şi cearşafului absorbant, în cazul în care persoana bolnavă nu se poate scula din pat.

 

http://damy-rade.info/

Spălarea feței

În acest film vom prezenta cum trebuie pregătit corect bolnavul pentru îngrijirea totală a corpului, începând cu dezbrăcarea pijamalei. Primul pas în îngrijirea întregului corp este spălarea feței. Aici ne concentrăm, mai ales, supra modului cum se spală ochii.

 

http://damy-rade.info/

Spălarea brațelor şi mâinilor

Filmul arată, pas cu pas, cum trebuie spălate corect brațele şi mâinile persoanei bolnave care zace la pat. Este bine să ne concentrăm asupra modalităților de a asigura  confortul bolnavului.

 

http://damy-rade.info/

Tehnica de schimbare a scutecelor chiloți  

În acest film vom prezenta cum se schimbă corect diferite scutece la persoane adulte imobilizate la pat. Având în vedere intimitatea acestei activități, tehnica a fost prezentată pe  manechin.

 

http://damy-rade.info/

Scutecele anatomice nu sunt la fel ca scutecele chiloți. Diferă nu numai prin înfățişare, dar şi prin tehnica de îmbrăcare. De ea va depinde eficacitatea şi confortul bolnavului. De aceea este atât de important să învățați cum se pune corect scutecul.

http://damy-rade.info/

Tehnica de schimbare a scutecelor anatomice

Îngrijirea părților intime

Dorim să te învățăm o astfel de tehnică de îngrijire a părților intime, încât această activitate, extrem de jenantă pentru persoana bolnavă, să fie efectuată cu multă îndemănare. Astfel  vei avea grijă atât de confortul tău, în calitate de persoană care îngrijeşte, cât şi de confortul persoanei apropiate.

 

http://damy-rade.info/

Spălarea capului

Persoanei imobilizate la pat îi putem spăla capul în două modalități: utilizând un jgheab pneumatic special sau folosind un lighean. În acest film arătăm ambele tehnici, pentru ca să poți alege modul potrivit pentru tine şi apropiatul tău.

http://damy-rade.info/

Curățarea locurilor intime fără folosirea apei

La fiecare schimbare a scutecelor chiloți sau scutecelor anatomice, se recomandă curățarea pielii în zona intimă. Pentru a scurta timpul de îngrijire și a facilita munca îngrijitorului, și pentru a proteja în mod corespunzător pielea din zona intimă împotriva factorilor iritanți, am pregătit un film care arată modalitatea de efectuare rapidă și eficientă a toaletei, fără folosirea apei.

http://damy-rade.info/

Prevenirea escarelor

Fiecăruia îi este frică de escare. Cuvântul în sine stârneşte spaima. Cu atât mai mult, este bine să vedeți cum se procedează în cursul îngrijirii cotidiene a bolnavului, pentru că, după cum spune proverbul, este mai bine să previi decât să vindeci, să minimalizezi riscul de formare a escarelor.

http://damy-rade.info/

Trecerea bolnavului de pe pat pe scaun cu rotile  - TRANSFERUL

Îngrijind o persoană dependentă trebuie să ne gândim şi la sănătatea noastră. De aceea este atât de important să efectuăm toate activitățile într-o poziție corectă, pentru a nu produce daune bolnavului şi nouă înşine. Vizionează filmul în care arătăm cum se transeferă bolnavul de pe pat pe scaun cu rotile.

http://damy-rade.info/

Schimbarea cămăşii de noapte şi a pijamalei

În funcție de starea de sănătate a bolnavului cămaşa şi pijamaua acestuia trebuie schimbată câteodată de câteva ori pe zi. Arătăm cum se efectuează corect  această activitate, pentru ca acest moment de îngrijire să nu provoace un stres inutil.

http://damy-rade.info/

Saci colectori pentru stomă – dispozitiv  dintr-o singură piesă

 

Stoma este o imbinare chirurgicală a intestinului cu suprafața pielii. Cel mai des este o consecință a cancerului intestinului gros, a bolilor inflamatorii, polipozei intestinale sau bolii Crohne.

 

http://stomalife.pl/czym-jest-stomia/

Schimbarea şi utilizarea sacilor colectori pentru stomă

Schimbarea lenjeriei de pat: cearşafului şi cearşafului absorbant

Îți vom arăta tehnica schimbării lenjeriei de pat, punând accent pe cele mai dificile elemente, şi anume schimbarea cearşafului şi cearşafului absorbant în situația în care persoana bolnavă nu se poate scula din pat.

 

http://damy-rade.info/

Nasze biura są czynne
od poniedziałku do piątku
08:00 - 16:00 
  • Facebook Clean

© 2023 by Maverick Aviation.

Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon